loader
Korona Virüsü bulaşan kişi sayısı 82 bini geçdi

Korona Virüsü bulaşan kişi sayısı 82 bini geçdi

(Kovid-19) dünya çapında bulaştığı kişi sayısı 82 bin 100’ü aşdı. Yeni tip koronavirüs görüldüğü bildirilen ülkelerin yetkili sağlık kurumları ve yerel basınından derlenen verilere göre, vakaa sayısı

“Güney Kore 1595, Japonya 894, İtalya 447, İran 139, Singapur 93, ABD 60, Tayland 40, Bahreyn 33, Kuveyt 26, Avustralya 23, Malezya 22, Almanya 21, Fransa 17, Vietnam 16, İngiltere 13, Birleşik Arap Emirlikleri 13, İspanya 12, Kanada 12, Irak 5, Rusya 5, Umman 4, Hindistan 3, Filipinler 3, Hırvatistan 3, İsrail 2, Avusturya 2, Pakistan 2, Lübnan 2, İsveç 2, Finlandiya 2, Cezayir 1, Nepal 1, Sri Lanka 1, Kamboçya 1, Belçika 1, İsviçre 1, Mısır 1, Afganistan 1, Yunanistan 1, Brezilya 1, Gürcistan 1, Kuzey Makedonya 1, Romanya 1, Norveç 1.”

Kuzey yarım kürede yaklaşık 2 ay sıcaklıkların artması ile virüs tehlikesinin bitmesi bekleniyor.

Koronavirüsten ve benzer diğer enfeksiyon hastalıklarından korunmak için beslenmede sebze ve meyveye ağırlık verilmelidir. Özellikle C vitamininden zengin bir çeşit olmalı, bu sağlanamıyorsa C vitamini takviyeleri alınmalı, bol sıvı tüketilmeli, ayran, taze meyve suyu, bitki çayları tercih edilmeli, günlük en az 2 litre su içilmeli.


Etiketler: Kovid-19 Korona

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

İTO’dan

- Üreticiler, satıcılar, hizmet sektörü ve okullar olmak üzere 4 grupta verilecek 
eğitimlerle İstanbul’da 100 bin ve dolaylı olarak da 500 bin kişiye ulaşılmasıhedefleniyor. 
İTO Başkanı Şekib Avdagiç: - "Ülkemizde yılda 19 milyon ton gıda israf ediliyor. Bir başka deyişl...

Göz Damlaları – Gözlük Alternatifi Oluyor.

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), bulanık yakın mesafe görüşü ile yaşa bağlı bir görme bozukluğu olan presbiyopiyi tedavi etmek için ilk reçeteli VIZZ,VUITY göz damlalarını onayladı. 
VIZZ,  günde bir kezverilmek için tasarlanmış,reçete edilen bir göz damlas...

İnsan Genlerini Elektrikle Kontrol edilebilecek

Bilim Adamları İnsan Genlerini Elektrikle Kontrol Etmenin Bir Yolunu Buldu

     "Kayıp halka" olarak adlandırılan  araştırma ekibi, genleri kontrol etmek için "elektrogenetik bir arayüz" geliştirdi.
     İlk çaba, hedeflenen bir gende bir yanıtı...