loader
Güneş Enerjisi Kurulumunda Maliyetler Düşük Seviyelere Geriliyor

Güneş Enerjisi Kurulumunda Maliyetler Düşük Seviyelere Geriliyor

Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği (GENSED) Yönetim Kurulu Başkanı Halil Demirdağ, Virüs vakaasından sonra Çin’de büyük bir sıkıntı oluşmazsa, çatı maliyetleri daha da düşecek. Bu da Türkiye’de bankaların uzun vadeli kredi vermesini gündeme getirecek. Kredi desteğiyle güneş projelerinin yapılabilirliği kabul gördü. Çağrı mektuplarının hızlı değerlendirilmesi ve finans baharının ülkemizde devam etmesine bağlı olarak bu yıl 1000 megavat çatı üstü güneş paneli kurulumu olabilir.” ifadelerini kullandı.

Elektrikli araçların, “geleceğin dengeleme santralleri” ya da bir başka ifadeyle “emre amade santralleri” olabileceğini vurgulayan Demirdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İnsanlar, araçlarını çoğunlukla işe gelip gitmek için kullanıyor. Dolayısıyla çalışma alanlarına, fabrikalara, ev tipine ya da dağınık elektrik ağının olduğu yerleşim yerlerinde şarj istasyonu kurmak, enerjisini güneşten almak inanılmaz avantajlı. Elektrik araçların hepsi, zamanla birer elektrik santrali haline gelecek. Bir taraftan üretecek, diğer taraftan da tüketici haline gelecek. Elektrikli araç sahiplerinden, bataryalarının yönetim hakkı istenecek, karşılığında para ödenebilecek. Çünkü, elektrik fiyatları düşük olduğu zamanlarda o bataryalar elektriği depolayacak, elektriğin olmadığı saatlerde de o elektriği satacak. Bununla ilgili çok farklı düzenlemelerin geleceğini çok farklı bir dünyanın kapısının aralandığını söyleyebiliriz.”


Etiketler: Enerji Güneş Antalya

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

İsveç'de 1000 lerce Kişiye Mikrocip Takıldı.

İsveçde Biohax International şirketi tarafından geliştirilen mikroçip, bir süredir var olan radyo frekansı tanımlama teknolojisini kullanıyor.  Mikroçipler altı sene bin kişiye yerleştirildi.

30 Ağustos Zafer Bayramı Antalya Cumhuriyet Meydanında Kutlandı

Antalya Cumhuriyet Meydanında 30 Ağustos Zafer Bayramı Devlet erkanı ve vatandaşların katılımı ile kutlandı.

...
 Çanakkale Deniz Zaferi'nin 110.yıl dönümü Türkiye'de Kutlandı.

18 Mart Çanakkale Zaferi, bu yıl 110. yıl dönümünde anılıyor.

Tarihte 18 Mart deniz zaferi:
Müttefik kuvvetler donanması, 18 Mart günü saat 11.15'te ilk atışlarla büyük bir taarruz başlattı. 
Saat 18.00'e kadar süren şiddetli çatışmalarda  itil...