loader
Sigorta şirketleri trafik sigortasında zarar açıkladılar.

Sigorta şirketleri trafik sigortasında zarar açıkladılar.

Türkiye Sigorta Birliğiğinin,ilk çeyrek bilanço sonuçlarını açıkladı.
kasko branşında uzun süreden sonra 1 milyar 256 milyon liralık ciddi oranda zarar yazıldı.
Trafik sigortasındaki zarar ise 2 milyar 936 milyon liraya yükseldi.

Türkiye Sigorta Birliği tarafından açıklanan ilk çeyrek verileri değerlendirilerek, DASK ve BES'e ilşkin gelişmelerkonu edildi.
Sigorta sektöründe yayınlanan bilanço verilerine göre, Ocak- Nisan döneminde toplam 57,4 milyar lira sigorta pirimi üretildi.
Verilere genel olarak bakıldığında ilk çeyrekte motor branşından ciddi zarar oluşdu.

Genelemede  bakıldığında ise sigorta sektörü, reasürans (ek sigorta)şirketleri dahil, 1 milyar 867 milyon liralık bilanço kârı elde etti.
Reasürans şirketleri toplamda 278 milyon lira zarar yazarken, hayat ve hayat dışı şirketlerinin toplam kârı 2 milyar 146 milyon lira olarak kayıtlara düştü.

 

Etiketler: sigorta trafik zarar açıklama

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Dış ticaret mayıs ayı verileri

Dış ticaret mayıs ayı verileri


4 yıl önce 07 AKDENİZ
Ticaret Bakanlığının mayıs ayı geçici dış ticaret istatistiklerinden oluşan veri bülteni açıklandı.
GTS verileri dikkate alındığında ihracat mayısta geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 15,2 artarak 18 milyar 973 milyon dolara çıktı.
İthalat da bu dönemde yüzde 43,8 artarak 29 milyar 652 milyon dolara yükseldi.
Altın fiyatlarında düşüş devam edermi?
Bu sene ABD dolarındaki yükseliş altın fiyatları üzerinde baskıya neden oluyor.

Cuma günkü Jackson Hole Ekonomi Sempozyumu'nda Federal Rezerv (Fed) büyüme yerine fiyat istikrarını seçtiği için değerli metalin uzun bir süre olumsuz bir yörüngede kalması bekleniyor.

Fed'in Ağustos ayında faiz oranlarını artır...
Batı Akdeniz Bölgesi’nden 2022 yılında 2 milyar 562 milyon dolarlık ihracat gerçekleşti.
(BAİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Mirza Çavuşoğlu, yönetim kurulu üyeleriyle bir otelde düzenlenem  basın toplantısında, bölge ihracatının geçen seneye kıyasla yüzde 1 arttığını söyledi.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş sebebiyle özellikle yaş sebze ve meyve ihracatında duraklamaların yaşandığını belirte...