loader
Rekabet Kurulu'ndan Google'a idari para cezası

Rekabet Kurulu'ndan Google'a idari para cezası

-size:16px">Google Ireland Limited ve Alphabet Inc.hakkında yürütülen soruşturmaya ilişkin nihai kararın 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 49. maddesi uyarınca açıklanmasıGoogle Reklamcılık ve Pazarlama Ltd. Şti., Google International LLC, Google LLC, Google Ireland Limited ve Alphabet Inc.’ten oluşan ekonomik bütünlüğün(Google) genel arama hizmetlerine yönelik yaptığı güncellemelerle ve Adwords reklamları ile hakim durumunu kötüye kullanarak teşebbüslerin faaliyetlerini zorlaştırdığı iddiasınayönelik olarak yürütülen soruşturma sonucunda, toplanan tüm delil,bilgi ve belgeler, düzenlenen Rapor,Ek Görüş,yazılı savunmalar ve sözlü savunma toplantısında yapılan açıklamalar değerlendirilerek, 12.11.2020tarihinde yapılan Rekabet Kurulu toplantısında 20-49/675-295sayı ile aşağıdaki nihai karar alınmıştır:1.Google Reklamcılık ve Pazarlama Ltd. Şti., Google International LLC, Google LLC, Google Ireland Limited ve Alphabet Inc.’ten oluşan ekonomik bütünlüğün (Google) genel arama hizmetleri pazarlarında hâkim durumda olduğuna OYBİRLİĞİ ile,2.Google’ın, genel arama sonuçlarının en üstüne, reklam niteliği belirsiz olarak ve yoğun bir şekilde metin reklamlarına yer vererek kendisine reklam geliri getirmeyen organik sonuçların içerik hizmetleri pazarındaki faaliyetlerini zorlaştırmak suretiyle 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesini ihlal ettiğine OYÇOKLUĞU ile,3.Bu nedenle, 4054 sayılı Kanun’un 16. maddesinin üçüncü fıkrası ve “Rekabeti Sınırlayıcı Anlaşma, Uyumlu Eylem ve Kararlar ile Hakim Durumun Kötüye Kullanılması Halinde Verilecek Para Cezalarına İlişkin Yönetmelik”in 5. maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi, ikinci fıkrası, üçüncü fıkrasının (b) bendi ve 6. maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi uyarınca 2019 mali yılı sonunda oluşan ve Kurul tarafından belirlenen yıllık gayri safi gelirleri üzerinden;-Google Reklamcılık ve Pazarlama Ltd. Şti., Google International LLC, Google LLC, Google Ireland Limited ve Alphabet Inc.’e müteselsilen 196.708.054,78 TLidari para cezası verilmesine OYBİRLİĞİ ile,4.İhlali sonlandırmak ve pazardaki etkin rekabetin tesis edilmesini temin etmek için Google’a:a.Gerekçeli kararın tebliğinden itibaren 6 (altı) aylık süre içerisinde yerine getirilmek ve Kuruma tevsik edilmek üzere;Google’ın metin reklamlarını organik sonuçları dışlamayacak nitelik,ölçek ve/veya konumda sunması,b.Google’ın kendisine tanınan sürenin en geç bir ay öncesinde hazırladığı uyum tedbirlerini Kuruma sunması,c.Google’ın ilk uyum tedbirinin uygulanmaya başlamasından itibaren 5 (beş) yıllık süre boyunca ve yılda bir periyodik olarak Kuruma rapor sunması yükümlülüklerinin getirilmesine OYBİRLİĞİile,

gerekçeli kararın tebliğindenitibaren 60 gün içinde AnkaraİdareMahkemelerinde yargı yolu açık olmak üzere, karar verilmiştir.

Kaynak:

https://www.rekabet.gov.tr/tr/Guncel/google-reklamcilik-ve-pazarlama-ltd-sti--749ea479bc25eb11812f005056b1ce21

.


Etiketler: Rekabet Kurulu Google

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

İngiltere'de geçen ay gıda fiyatlarında artış yüzde 19.2 oldu.

   İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) verilerine göre,  gıda fiyatlarında geçen ay yüzde 19,2 artış oluşdu.
    bu sonuç 1977 yılından bu yana en sert yükseliş.

    Ev sahibi oturanların konut maliyetlerini (TÜFE) içeren Tüketici Fiyat...

ABD Doları ve Euro'da artış sürüyor.
İstanbul serbest piyasada ABD Doları 14,4320 liradan, Euro 15,6870 liradan güne başladı.
Saat 12:54'da ABD Doları 14.49, Euro ise 15.80 seviyelerindeydi.

 Türkiye'nin enerji harcama faturası aylık 8 milyar doların üzerine çıkarak rekor kırarken ,
tutarın her ay Merkez Bankası rezervlerinden karşılanan miktarında a...
Bankalar şube sayılarını azaltıyor.
 Bankacılık alanında banka sistemlerinin dijitalleştirme ve algoritma teknolejisinin gelişimi ile beraber işten çıkarmalar alarm vermeye başladı.
Çalışma şartlarının ağırlığı ve sendikasızlaştırma gibi sıkıntılarla boğuşan banka çalışanları şimdi de işten çıkarılmanın devamı ile karşı karşıyalar.
Ekono...