loader
İsveç'de 1000 lerce Kişiye Mikrocip Takıldı.

İsveç'de 1000 lerce Kişiye Mikrocip Takıldı.

İsveçde Biohax International şirketi tarafından geliştirilen mikroçip, bir süredir var olan radyo frekansı tanımlama teknolojisini kullanıyor.  Mikroçipler altı sene bin kişiye yerleştirildi.

İsveç vatandaşları, sosyal güvenlik sistemi tarafından kaydedilen kişisel ayrıntılarının diğer idari organlarla paylaşılmasını uzun zamandır kabul ederken, insanlar vergi otoritesine hızlı bir telefon görüşmesi yaparak birbirlerinin maaşlarını öğrenebilirler.

İmplantlar, kredi kartlarında da kullanılan Yakın Alan İletişimi (NFC) teknolojisini kullanır ve “pasif” dir, yani diğer cihazlar tarafından okunabilen ancak bilgileri kendileri okuyamayan verileri tutarlar.

Henüz küçük olmasına rağmen,Uçak ve tren biletleri, giriş geçiş kodları saklama ve belirli otomatlara ve yazıcılara erişme kapasitesine sahip olduklarını tahmin ediliyor.


Bu konu korkutucu düşünce olarak tanımlanıyor, hükümetlere ve kuruluşlara verebileceği totaliter kontrol, gizliliği ihlal etme ve popülasyonları gözleme. İsveç yıllar içinde “90'lardaki ev bilgisayarları için vergi sübvansiyonlarından mobil teknoloji altyapısına” kadar yeni teknolojileri kabullenildi. Yapay zeka, İskandinav ulusunun bir sonraki odak noktası olacak gibi görünüyor.


Etiketler: İsveç çip

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Hafta sonu Kuzey ege Marmara bölgesi için Fırtına ve kuvvetli yağış tahmini.

Hafta sonu yurdun batısında Ege kıyılarında şiddetli fırtına bekleniyor
Cumartesi günü Adriyetik denizinde oluşması beklenen 985 mb'lık alçak hava basıncının merkezi
pazar günü ilk saatlerde  merkezi Tekirdağ'da 977 mb olması bekleniyor.
Bu oluşumun etkileri kuvvetli yağmur ve ...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 85'inci yıldönümünde Tüm yurt'da ve Anıtkabir' de Devlet erkanı ile anıldı.

Anıtkabir'de Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanı,TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz,
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bakanlar,
yüksek yargı üyeleri, komuta ka...

Çanakkale İli Yenice ilçesinde 4.9 büyüklüğünde deprem

(AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Çanakkale'nin Yenice ilçesinde,
Hamdibey köyü yakınında saat 21.38'de 4,9 büyüklüğünde deprem kaydedildi.
Saat 21.38'de yerin 13,32 kilometre derinliğinde yaşanan deprem, İstanbul dahil çevre illerde de hissedildi.

...