loader
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy’un Kıbrıs’taki Egemen İngiliz Üslerine İlişkin Düzenlemenin Yürürlüğe Girmesi Hakkındaki Soruya Cevabı

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy’un Kıbrıs’taki Egemen İngiliz Üslerine İlişkin Düzenlemenin Yürürlüğe Girmesi Hakkındaki Soruya Cevabı

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) ile Birleşik Krallık arasında 2014 yılında imzalanan, Ada’daki Egemen İngiliz Üslerindeki taşınmazların mal sahiplerince kullanılmasına ilişkin düzenleme yürürlüğe girmiştir.

Bu anlaşmanın imzalandığı dönemde de belirttiğimiz gibi, Üsler bölgesinde statünün değişmesi anlamına gelecek bu düzenlemenin içeriği hakkında garantör konumundaki Türkiye ve 1960 Antlaşmalarında imzası bulunan Kıbrıs Türk tarafıyla zamanlıca danışılmaması kabul edilemez bir durumdur.

Bu çerçevede, KKTC makamlarının bu konudaki açıklamalarını destekliyoruz. Bu bölgede sadece Kıbrıs Rumlarının değil, Kıbrıs Türklerinin de taşınmazları, vazgeçilmez hak ve çıkarları bulunmaktadır.

Garantör konumundaki Birleşik Krallık, bu düzenlemenin uygulamaya geçmesiyle Kıbrıs Türklerini bir kez daha görmezden gelerek, Ada’daki taraflar arasındaki dengeye, siyasi eşitlik ilkesine ve dolayısıyla Kıbrıs meselesinin çözümüne yönelik çabalara zarar vermiştir.

Etiketler: Egemen İngiliz Üsler Kıbrıs Dışişleri Bakanlığı

Şimdi Paylaş

0 Yorum

Yorum Yap

CAPTCHA Image 

Benzer Haberler

Kıbrıs adasının fethinin 450. yıl dönümü kutlandı.

Kıbrıs Türk Kültür Derneği Antalya Şube Yön.Krl.Bşk M vural Önal'ın basın açıklamasıdır:

 

Kıbrıs Adası'nın Osmanlı İmparatorluğu tarafından fethinin 450. yıl dönümü, Antalya'n...

Bitrota’nın sahiplerinden Kenan Altun Antalya’da yakalandı.

Kripto borsaları ile yapılan 'vurgun' haberleri gündemde Merkezi Kayseri'de olan Bitrota'nın sahiplerinden Kenan Altun
Hatay ve İstanbul başsavcılığınca beraber yürütülen soruşturma kapsamında Antalya’da gözaltına alındı.

Yaklaşık 82 bin üyesi olan bir borsa ve 600-700 milyon liralık bir vurgun miktarından bahsedili...

Kıbrıs Türk Kültür Derneği Antalya Şube Başkanı Vural Önal'ın Güney Kıbrıs'daki Cami Saldırısı Hakkındaki Basın Açıklaması.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi(GKRY), Limasol şehrin'deki Köprülü Hacı İbrahim Ağa Camisi'ne Rum saldırganlar tarafından 3 adet molotofkokteyli atıldı. Caminin girişine atılan molotofkokteyller erken fark edilerek söndürüldü.
Kimliği belirsiz Rumlar tarafından caminin duvarına da İslam ...